måndag 23 mars 2015

När världar kolliderar (på UKK)

Efter att mest ha kört på känsla under mina först tre möten med nämnden har jag idag varit på kommunens utbildning för förtroendevalda. En lång dag av organisationsöversikter, säkerhetsgenomgångar, översiktsplaner, ekonomikatastrofer, och ersättningssammanfattningar avslutades entusiastiskt med en presentation från Destination Uppsala.

Besöksnäringen är viktig och Uppsala ska bli en destinationsstad. Därför har man gjort en cool reklamfilm om det som gör Uppsala unikt. (Eller, egentligen såg man en film om Amsterdam, och har nu låtit samma byrå göra en om Uppsala också.)

Jag tycker att de första 38 sekunderna är helt ok. Men den riktiga behållningen var när en tjej utan svårgissad partibeteckning (men med kånkenryggsäck) frågade om det inte var dumt att satsa på besöksnäring nu när allt flyg snart kommer att försvinna. På grund av växthuseffekten.

I den korta paus som uppstod efter frågan kunde man nästan höra kraschen från två kolliderande världsbilder. (Därefter klargjorde Destination Uppsala att framtidens flygplan kommer att vara miljövänliga.)

Inga kommentarer: