lördag 16 januari 2016

Bra är dåligt. Okunnighet är styrka.

Uppsala är en universitetsstad i världsklass och bra skolor är naturligtvis väldigt viktigt för att forskare ska vilja ta med sina familjer och flytta hit.

Internationella Engelska Skolan i Uppsala har med undervisning delvis på engelska samt fokus på ordning och lärande blivit populär både bland boende och inflyttade. Eleverna och deras föräldrar kommer från alla delar av världen och resultaten är goda.

I Järfälla har Engelska Skolan räddat en kommunal skola i kaos. Man skulle kunna tänka sig att Uppsala kommun på samma sätt vände sig till dem för att få hjälp med sina mindre fungerande skolor.

Tyvärr har de rödgröna istället valt att försöka krossa Engelska Skolan i Uppsala. Genom skräddarsydda minskningar av skolpengen vill man sparka 10 lärare. Frihet, som i fritt skolval, måste bestraffas om man inte väljer kommunala skolor. Det enda undantaget är om man hänger på den senaste politiska trenden. (Just nu är ekomat ute – det är skolor med många nyanlända barn utan akademikerföräldrar som är hetast. 50-årsperskrivet på utbildning är helt ute.)

Den rödgröna likhetsnormen leder till att fungerande skolor och framgångsrika universitet måste bort. Skatterna ska upp och bra skolor ska stängas. Det rödgröna Sverige är ett land i fritt fall. Om det finns en vision så innehåller den inte studiero i skolorna eller nobelpris på universiteten.

Om jag hade fått bestämma hade Uppsala satsat på att göra dåliga skolor bättre, inte på att göra bra skolor sämre. Utbildning är viktigt för Uppsala.

Inga kommentarer: