lördag 11 juni 2016

Längtan till Dalarna

Ingen på onsdagens möte i Idrotts- och fritidsnämnden, varesig kommunalråd eller tjänstemän, ville kännas vid lokaltidningens huvudnyhet om att Nya Studenternas fotbollsarena kommer att bli färdig snabbare än väntat. (Tyvärr bakom betalvägg.) Tankar om allt mellan gissningar och fria fantasier luftades.

“Nu är Uppsala att räkna med” fortsätter UNT i en krönika på samma uppslag och gläds över “det som är tänkt att bli både fotbollens och folkets nya hem i Uppsala”. Den stora betongklossen med plats för 10.000 åskådare i stadsparken kommer ett tjugotal gånger per år att vara hemmaarena för Sirius fotbollsherrar och deras 2.000 åskådare.

Reklamtexten fortsätter med hur ett stenlagt torg utanför ingångarna kommer att bli stort som Stora Torget och “kommer att fyllas av allt från danstävlingar till mer avspända hängytor”. Det här ska vara “en mötesplats, inte bara en idrottsplats” och alla Uppsalabor ska utnyttja den. (Dock inte t.ex. den amerikanska fotbollen som får en egen arena ute i Fålhagen.)

Det är inte utan att jag börjar längta till Dalarna och efter en riktig, granskade lokaltidning. På Dalarnas Tidning har ledarredaktionen just startat ett “digitalt dalauppror mot sosseri, inkompetens och slöseri”.

Inga kommentarer: