fredag 16 december 2016

Moderatkafé

Ja. Det var en skön lördagsmorgon. Bob Dylan, live at Budokan från 1979, ur högtalarna medan jag satte på kaffe och öppnade upp kaféet. En vän, som i dagarna stänger sitt ikoniska kafé efter 19 år, menade att det var den känslan som han själv alltid varit ute efter.

När gallergrinden rullat upp ställde jag ut partirollups och dukade fram lussekatter. Vi var tillbaka i Gottsunda, på det stängda kaféet kulturpunkten, där kommunen en vecka tidigare hållit medborgardialog.

Framåt tio började partivännerna att droppa in. Förutom Södra, min förening som både innehåller lätt stenkastningsbenägna miljonprogram och villor ned mot vattnet, var även Västra, med sina patriciervillor, egnahemsområden, och höghus, inbjuda. Jag hällde upp kaffe.

Vi hade trevligt och diskuterade rekrytering, kampanjer, studiebesök, och dagspolitik.

Medan vi plockade ihop tittade några småkillar i lågstadieåldern in. Kanske är centrumet deras vanliga lördagstillhåll. Efter att de tvättat händerna bjöd vi på läsk och lussekatt. De satt på pallarna vid baren och berättade att de rappat på Gottsundadagarna - sedan tackade de och drog vidare. Två ordningsvakter tittade också in och blev bjudna på läsk. Den ene gjorde korstecken över glaset innan han drack.

Från och med januari kommer kommunen att själva driva kafé på Kulturpunkten. Vi hoppas på att fortsätta komma dit och dricka moderatkaffe på lördagsmornarna.

Inga kommentarer: